„FIT pizza na patelni”
Lubicie pizzę? My uwielbiamy! Wiadomo, żeby zrobić pizzę
potrzeba troszkę czasu
- wyrośniecie ciasta, przygotowanie farszu i upieczenie tego włoskiego przysmaku. Dziś proponuję Wam pomysł na szybką, a ponad to dietetyczną i zdrową pizzę niskotłuszczową!
- wyrośniecie ciasta, przygotowanie farszu i upieczenie tego włoskiego przysmaku. Dziś proponuję Wam pomysł na szybką, a ponad to dietetyczną i zdrową pizzę niskotłuszczową!
Dla osób, którym bardziej smakuje
wersja chrupiąca pizzy, proponuję po przygotowaniu wstawić dodatkowo na 10
minut do piekarnika. Po prostu pycha!
SKŁADNIKI:
· Mąka ryżowa 25g. 2 ½ łyżki
· Mąka gryczana 25g. 2 ½ łyżki
· jajo
· Mleko 50ml. ok.5 łyżek
· Mozzarella light 30g. 2 plastry
· Szynka 50g.
· Koncentrat pomidorowy 5g. 1 łyżeczka
· ½ Papryki ok.100g
· Pieczarki ok.100g
· Cebula, ok. 50g.
· Kukurydza, ok.50g.
· Pomidorki koktajlowe, ok. 100g.
· Rukola, garść (opcjonalnie)
· Przyprawy: oregano, bazylia, sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
- Paprykę, cebulę, pieczarki pokrój w kostkę.
- Warzywa podsmaż na patelni, dopraw szczyptą soli.
- Po chwili dodaj szynkę.
- W tym czasie wymieszaj dokładnie jajka z mąką i przyprawami oraz potartym serem.
- Kiedy warzywa zmiękną wlej masę razem z jajkami na patelnię, zmniejsz ogień, przykryj i smaż aż omletową pizza się zetnie i będzie gotowa.
- Pod koniec możesz dodać rukolę oraz pomidorki.
#DobreMakroRadzi tak przygotowane danie smakuje najlepiej z sosem czosnkowym bądź pomidorowym.
B: 38 W: 61 T:14 Całość: 500kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz