środa, 4 marca 2020

Omet Pizza





„FIT pizza na patelni”


Lubicie pizzę? My uwielbiamy! Wiadomo, żeby zrobić pizzę potrzeba troszkę czasu
 - wyrośniecie ciasta, przygotowanie farszu i upieczenie tego włoskiego przysmaku. Dziś proponuję Wam pomysł na szybką, a ponad to dietetyczną i zdrową pizzę niskotłuszczową! 
Dla osób, którym bardziej smakuje wersja chrupiąca pizzy, proponuję po przygotowaniu wstawić dodatkowo na 10 minut do piekarnika. Po prostu pycha! 








SKŁADNIKI:

· Mąka ryżowa 25g. 2 ½ łyżki

· Mąka gryczana 25g. 2 ½ łyżki

· jajo

· Mleko 50ml. ok.5 łyżek

· Mozzarella light 30g. 2 plastry

· Szynka 50g.

· Koncentrat pomidorowy 5g. 1 łyżeczka

· ½ Papryki ok.100g

· Pieczarki ok.100g

· Cebula, ok. 50g.

· Kukurydza, ok.50g.

· Pomidorki koktajlowe, ok. 100g.

· Rukola, garść (opcjonalnie)

· Przyprawy: oregano, bazylia, sól, pieprz





PRZYGOTOWANIE:


  • Paprykę, cebulę, pieczarki pokrój w kostkę.
  • Warzywa podsmaż na patelni, dopraw szczyptą soli.
  • Po chwili dodaj szynkę.
  • W tym czasie wymieszaj dokładnie jajka z mąką i przyprawami oraz potartym serem.
  • Kiedy warzywa zmiękną wlej masę razem z jajkami na patelnię, zmniejsz ogień, przykryj i smaż aż omletową pizza się zetnie i będzie gotowa.
  • Pod koniec możesz dodać rukolę oraz pomidorki.


#DobreMakroRadzi tak przygotowane danie smakuje najlepiej z sosem czosnkowym bądź pomidorowym.


B: 38 W: 61 T:14 Całość: 500kcal






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Szukaj na tym blogu