Kolejna
odsłona niezastąpionego śniadaniowego omleta, który nieco przypomina pyszną
szarlotkę. Ten kto lubi jabłka i cynamon będzie zadowolony ze smaku
tego placka.
Jest przepyszny, puszysty, a dzięki owocom nie ma suchej struktury.
Sprawdźcie sami!
„Omlet
szarlotka”
B:
19 W: 42 T:11 Całość: 450kcal
Składniki:
·
2 jajka
·
Mąka pszenna, 50g.
·
Proszek do pieczenia ½ łyżeczki
·
Jabłko 2szt.
·
Aromat waniliowy 1-2 krople
·
Cynamon
·
Erytrytol 20g.
·
olej rzepakowy do smażenia, ok. 5g.
Przygotowanie:
ü Jabłka
obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
ü Jajka
zmiksuj z mąką i resztą suchych składników.
ü Dodaj
jabłko oraz aromat waniliowy.
ü Olej
rozgrzej na patelni i smąż omlet na średnim ogniu pod przykryciem.
ü Kiedy
omlet zetnie się od spodu, przewróć go na drugą stronę i smaż jeszcze przez 1-2
min.
#DobreMakroRadzi
tak przygotowane danie idealnie sprawdza się jako śniadanie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz