czwartek, 19 marca 2020

"BROWNIE, ciasto czekoladowe"






"Brownie z czerwonej fasoli z pyszną polewą daktylową"




Ciasto, które jest naturalnie słodkie, pyszne i w dodatku zdrowe? 

      Tak, jest to możliwe! 🙂 Przed Wami łatwy i szybki przepis na czekoladowe ciasto fasolowe! Zapewniam, że fasoli nie czuć Polewa jest aksamitna i słoodka. Spróbujcie koniecznie! 

      Widząc to ciasto, pewnie w pierwszej chwili pomyślisz – “Wow, jakie pyszne brownie! Pewnie ma z tysiąc kalorii…”

Jednak Cię zaskoczę, ma tysiąc ale w całym cieście! Ciężko uwierzyć. ROZUMIEM 😊

      Mięciutkie, lekko zbite, zakalcowate i naprawdę genialne w smaku… 

     Pamiętajcie, że przygotowanie tego brownie jest naprawdę banalnie proste i szybkie do przygotowania, a zastępuje nam niezdrowe batoniki czy ciasteczka podczas wyjazdów. 






B: 29 W:177 T:28 Całość: 1100 kcal 


SKŁADNIKI:



  •  Mąka owsiana 40g (4 łyżki)
  • 2 banany średnie
  • Słodzik 20g (2 łyżki)
  • Fasola czerwona konserwowa 240g (1puszka)
  • Kakao 20g (2 łyżki)
  •  Daktyle bez pestek 100g (około 15szt.)
  • Olej kokosowy 20g. (2 łyżki)
  • Proszek do pieczenia 5g. (łyżeczka)




PRZYGOTOWANIE:


Daktyle zalej wrzątkiem. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Fasolę opłucz z zalewy. Daktyle zblenduj.

Składniki zmiksuj na gładką masę. Do ciasta dodaj 20g masy daktylowej. Dalej miksuj.

(Pozostała część będzie wylana na wierzch ciasta). Przelej masę do foremki.

Wstaw do piekarnika na 40 minut.



#DobreMakroRadzi tak przygotowany deser najlepiej smakuje następnego dnia, po schłodzeniu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Szukaj na tym blogu