Mleczko
kokosowe weszło do naszej kuchni już jakiś czas temu. Najczęściej w wydaniu
dalekowschodnim z ryżem i warzywami. Tym razem jednak sięgnęliśmy po makaron.
W kombinacji z kurczakiem, pieczarkami, papryką, cebulą i przyprawami daje niesamowity efekt. Danie jest bardzo aromatyczne, niesamowicie sycące i pożywne – koniecznie wypróbujcie przepis!
Wystarczy
pół godziny do przygotowania dwóch porcji.
Całość:
ok. 1310 kcal
B:
104 W: 110 T:25
Składniki:
·
Makaron 120g.
·
Pierś z kurczaka 300g.
·
Mleczko koksowe light 200ml.
·
Pieczarki ok.250g.
·
Cebula ok. 300g.
·
Pestki dyni 30g.
·
Czosnek-3 ząbki
·
Przyprawy: sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę, pieczarki, kurczaka kroimy drobno, smażymy.
Warzywa
wsypujemy na patelnię i podsmażamy kilka minut aż zmiękną.
Przyprawiamy
solą i pieprzem.
Dodajemy
czosnek.
Całość
zalewamy mleczkiem kokosowym, dusimy aż sos zgęstnieje.
Podajemy z ugotowanym makaronem.
#DobreMakroRadzi by podbić kaloryczność dania możesz smażyć warzywa na oliwie/oleju rzepakowym, uwzględnij ilość dodatkowych tłuszczów w makroskładnikach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz