środa, 12 sierpnia 2020

„Makaron z kurczakiem na mleczku kokosowym"

Mleczko kokosowe weszło do naszej kuchni już jakiś czas temu. Najczęściej w wydaniu dalekowschodnim z ryżem i warzywami. Tym razem jednak sięgnęliśmy po makaron.

W kombinacji z kurczakiem, pieczarkami, papryką, cebulą i przyprawami daje niesamowity efekt. Danie jest bardzo aromatyczne, niesamowicie sycące i pożywne – koniecznie wypróbujcie przepis!

Wystarczy pół godziny do przygotowania dwóch porcji.


Smacznego! 💗😀

 

Całość: ok. 1310 kcal

B: 104 W: 110 T:25

Składniki:

·        Makaron 120g.

·        Pierś z kurczaka 300g.

·        Mleczko koksowe light 200ml.

·        Pieczarki ok.250g.

·        Cebula ok. 300g.

·        Pestki dyni 30g.

·        Czosnek-3 ząbki

·        Przyprawy: sól, pieprz

 

 

Przygotowanie:

  Cebulę, pieczarki, kurczaka kroimy drobno, smażymy.

Warzywa wsypujemy na patelnię i podsmażamy kilka minut aż zmiękną.

Przyprawiamy solą i pieprzem.

Dodajemy czosnek.

  Całość zalewamy mleczkiem kokosowym, dusimy aż sos zgęstnieje.

Podajemy z ugotowanym makaronem.





#DobreMakroRadzi by podbić kaloryczność dania możesz smażyć warzywa na oliwie/oleju rzepakowym, uwzględnij ilość dodatkowych tłuszczów w makroskładnikach.


 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Szukaj na tym blogu