Delikatny omlet z brokułami to pomysł na smakowite i sycące śniadanie, lunch lub kolację. Jajka dostarczą potrzebnego nam białka, a brokuły to samo zdrowie.
Niskowęglowodanowy posiłek pobudzi metabolizm i przegoni głód na długie godziny.
A oto przepis:
„Omlet
biszkopt z brokułem”
B:
25 W: 15 T:26 Całość: ok. 380kcal
Składniki:
·
3 jajka
·
Brokuł 150g.
·
Olej rzepakowy 10g.
·
Mąka pszenna 10g.
· Przyprawy: oregano, bazylia, sól, pieprz
Przygotowanie:
Białko
oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę.
Delikatnie
łączymy białko z żółtkiem, dodajemy łyżkę mąki oraz przyprawy.
Na patelnię wlej oliwę.
Masę wlewamy na patelnię z rozgrzanym olejem.
W
masę wciskamy brokuły ugotowane al dente..
Przykryj i smaż aż omlet się zetnie i będzie
gotowy.
Pod
koniec możesz dodać rukolę, udekorować warzywami wedle uznania.
#DobreMakroRadzi
omlet możesz podawać z ulubionymi warzywami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz