sobota, 15 sierpnia 2020

"Omlet biszkopt z brokułem"

 

Delikatny omlet z brokułami to pomysł na smakowite i sycące śniadanie, lunch lub kolację. Jajka dostarczą potrzebnego nam białka, a brokuły to samo zdrowie. 

Niskowęglowodanowy posiłek pobudzi metabolizm i przegoni głód na długie godziny. 

A oto przepis:


„Omlet biszkopt z brokułem”

B: 25 W: 15 T:26  Całość: ok. 380kcal

Składniki:

·         3 jajka

·         Brokuł 150g.

·         Olej rzepakowy 10g.

·         Mąka pszenna 10g.

·         Przyprawy: oregano, bazylia, sól, pieprz

 

Przygotowanie:

  Białko oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę.

 Delikatnie łączymy białko z żółtkiem, dodajemy łyżkę mąki oraz przyprawy.

 Na patelnię wlej oliwę.

 Masę wlewamy na patelnię z rozgrzanym olejem.

 W masę wciskamy brokuły ugotowane al dente..

  Przykryj i smaż aż omlet się zetnie i będzie gotowy.

 Pod koniec możesz dodać rukolę, udekorować warzywami wedle uznania.

 

#DobreMakroRadzi omlet możesz podawać z ulubionymi warzywami.  











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Szukaj na tym blogu