piątek, 24 kwietnia 2020

„Snickers”




Cześć!

Dla wszystkich miłośników owsianek kolejna propozycja od nas! 

Owsianka to śniadanie idealne. Można ją przyrządzić na różne sposoby i dzisiaj chcemy Was przekonać, że można z niej zrobić przepyszny deser. Lubicie batony snickers? A co powiecie na owsiankę Snickers?

„Snickers”







B: 40 W: 73 T:22 Całość: 620 kcal 


SKŁADNIKI:

  • 40g. Płatków owsianych
  • 100ml. Wody 
  • 50ml. Mleka UHT 0,5% 
  • 150g. Skyra naturalnego 
  • 15g. Odżywki białkowej waniliowej 
  • 5g. Budyniu waniliowego 
  • 30g. Daktyli 
  • 10g. Masła orzechowego 
  • 10g. Kajmaku (masy krówkowej) 
  • 15g. Orzechów (arachidowe, włoskie, nerkowca) 
  • 10g. Czekolady gorzkiej 



PRZYGOTOWANIE:


  • Płatki owsiane gotujemy na wodzie.
  • Budyń mieszamy z mlekiem. Dodajemy do gotujących się płatków. Dosładzamy słodzikiem. 
  • Płatki owsiane łączymy z jogurtem i odżywką białkową. 
  • Całość przelewamy do naczynia i wkładamy do lodówki. 
  • Daktyle zalewamy wrzątkiem i zostawiamy do momentu kiedy napęcznieją. 
  • Odlewamy wodę i blendujemy daktyle z masłem orzechowym. Nałóż na wcześniej przygotowaną masę. 
  • Udekoruj orzechami i czekoladą. 







#DobreMakroRadzi deser możesz udekorować batonikiem Snickers. Uwzględnij wtedy dodatkowe kalorie. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Szukaj na tym blogu